IPVS ontbijtwebinar 2023

Uitnodiging digitaal ontbijtwebinar IPVSBb vrijdag 28 april 2023:

 Wegens het succes van de vorige ontbijtwebinars, nodigt IPVSBb haar leden graag uit voor een nieuwe editie. Wederom starten we de dag goed met een boeiend onderwerp. Neem een warme kop koffie, een lekkere croissant en smul maar van al die nieuwe kennis.

Livestock farming and animal source foods: controversies, policy, and science

De discussie rond vleesconsumptie en intensieve veeteelt is de laatste jaren zeer actueel waarbij mensen haast verplicht zijn om radicaal voor of tegen te zijn. Professor Leroy is één van de weinige die een tegenstem biedt in het maatschappelijk ‘anti-vlees’ discours en biedt een genuanceerde, wetenschappelijk verantwoorde blik over dit maatschappelijk topic. Hij is ook één van de stuwende krachten van de 'Dublin Declaration of scientists on the societal role of livestock’ die ondertussen door meer dan 900 wetenschappers ondertekend werd.

CV: Prof. Dr. ir. Frederic Leroy studeerde af als Bio-ingenieur (Universiteit Gent, 1998) en behaalde een doctoraat in de Toegepaste Biologische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB, 2002), waar hij nu een professoraat in voedingswetenschappen en (bio)technologie bekleedt. Zijn onderzoek gaat over voedingswetenschap en -technologie, fermentatie, voeding, gezondheid van mens en dier, voedingsstudies en 'voedingstradities'. Hij is lid van de Belgian Association of Meat Science and Technology (BAMST, voorzitter), Belgian Society for Food Microbiology (BSFM, voorzitter) en Belgian Nutrition Society (BNS). Hij is ook lid van de wetenschappelijke raad van de World Farmers' Organization (WFO) en van het FAO/COAG subcomité voor veeteelt.

Moderator: Frédéric Vangroenweghe

Programma

Webinar met Q & A

Inschrijven

info@ipvs.be

28/04/2023
Online
Lidgeld IPVSBb = 50 € voor een jaar BE48 7370 0544 9827
EBP: Studiepunten: 1,5 (BP/N/2023/0132)

Met de steun van


logo Boehringer Ingelheim
logo Cargill
logo Ceva
logo DGZ
logo dsm-firmenich
logo Eco animal health
logo Elanco
logo Hipra
logo Huvepharma
logo Inovet
logo Kernfarm
logo MSD
logo Poulpharm
logo sanluc
logo Zoetis