IPVS Posterprijs
De poster prijs wordt sinds 2009 jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker die zijn onderzoek over een diergeneeskundig aspect van het varken (ziekte, voeding, welzijn, enz.) voorstelt op de IPVS studiedag.
De prijs bestaat uit een officieel document, opgemaakt door IPVS Belgian branch en bedraagt 100 euro.
De prijs wordt door de voorzitter aan de laureaat overhandigd tijdens de jaarlijkse IPVS studiedag.
Laureaten IPVS Posterprijs
Reglement IPVS Posterprijs
Reglement Posterprijs IPVS Belgian branch
Artikel 1. Er wordt een IPVSbb posterprijs voor de beste poster uitgereikt op de jaarlijkse IPVSbb studienamiddag.
Artikel 2. De IPVSbb posterprijs heeft een waarde van 100 Euro.
Artikel 3. Abstracts van posters worden vooraf door het wetenschappelijk comité (bestaande uit 3 bestuursleden van IPVSbb) beoordeeld en posters uitsluitend bedoeld voor commerciële doeleinden worden niet aanvaard.
Artikel 4. Een abstract dient doorgestuurd te worden naar info@ipvs.be uiterlijk tegen de opgegeven datum. De abstract dient in het Engels geschreven te worden en mag niet langer zijn dan het template en bevat “Title, Authors, Adresses, Introduction, Material and methods, Results, Discussion and References”. Een sjabloon zal ter beschikking worden gesteld op de website, alsook een voorbeeld van een abstract. Een bericht van aanvaarding wordt ten laatste 5 dagen voor de studie(namid)dag medegedeeld. De abstract wordt in de proceedings afgedrukt.
Artikel 5. De posters worden tijdens de IPVSbb studienamiddag beoordeeld door het wetenschappelijk comité.
Artikel 6. De posters worden beoordeeld op de volgende drie factoren, elk op 10 punten: wetenschappelijke inhoud, originaliteit, algemene lay-out.
Artikel 7. De IPVSbb poster prijs wordt uitgereikt aan het einde van het wetenschappelijk programma aan de eerste auteur van de poster met de hoogste score. Bij afwezigheid van deze persoon gaat de prijs naar de eerste auteur van de tweede best gerangschikte poster en zo verder.
Documenten
Volgende activiteiten
Volgens de “One World, One Health, One Welfare” benadering zijn mens, dier en milieu met elkaar verbonden. Dit betekent dat maatregelen bij dieren bv. antibioticagebruik de mens en de omgeving kunnen beïnvloeden en vice versa. De ...
Lees verderDe studienamiddag bestaat traditioneel uit één of twee keynote presentaties gevolgd door een sessie waarin korte presentaties aan bod komen op basis van ingestuurde abstracts. De keynote presentaties handelen dit jaar over twee uitee...
Lees verderDierenwelzijn is een belangrijke pijler van de duurzaamheid en noodzakelijk voor de maatschappelijke acceptatie van de veehouderij. Naast het bewaken van de diergezondheid en veterinaire volksgezondheid behoort het toezien op het welzijn van diere...
Lees verder